Wanneer:
15 september 2019 @ 13:45 – 14:45
2019-09-15T13:45:00+02:00
2019-09-15T14:45:00+02:00
Waar:
Het Lokaal

Vind je het ook zo ingewikkeld om nee te zeggen en je grenzen aan te geven? Klinkt het jou als muziek in de oren om dit wel te durven, om te kiezen voor jezelf, zodat je meer tijd en energie hebt om de dingen te doen waar jíj blij van wordt?

Schiet er bij jou nu ook meteen door je hoofd: ‘dan voel ik me schuldig en rot, dan word ik afgewezen, dan vinden ‘ze’ me niet meer aardig. Oh nee, me uitspreken vind ik echt te eng!’?

Voel jij ook regelmatig dat je het liefst voor het komend weekend (en eerlijk gezegd voor komende maand) alle afspraken zou willen cancelen om eens helemaal niets-te-hoeven? Dat je gewoon snakt naar bijtanken en je uitgerust voelen, maar je vindt dat je het niet kunt máken alles af te zeggen?

Dat je jezelf wel voor je hoofd kunt slaan, omdat je op je werk wéér ‘ja’ hebt gezegd tegen een klus, terwijl je van binnen voelde: ‘nee zeggen, niet doen!’? Je redde je werk nu al nauwelijks en was al zo moe, dus hoe dan?!

En het allerergste: je wéét dat je je grenzen moet aangeven, je wéét dat je tijd voor jezelf nodig hebt om bij te tanken. Je hebt ook wel ‘ns ervaren hoe goed het voelt om voor jezelf te kiezen. En toch …

In deze workshop ga je o.a. onderzoeken wat dat nu eigenlijk is ‘je grens’. Waar ligt jouw grens? En je leert met welke eenvoudige oefening jij gemakkelijker kunt gaan staan voor dat wat voor jou belangrijk is.